Σεπτέμβρης, ο μήνας της αρχής και του τέλους.











 Ο Σεπτέμβριος για μένα είναι ο μήνας επαναπροσδιορισμού, οι στόχοι μπαίνουν στα σκαριά, επαγγελματικοί αλλά και προσωπικοί.
Οι ρυθμοί θα επανέλθουν στο φυσιολογικό, περίπου δηλ., οι συνθήκες στις οποίες πρέπει να προσαρμοστούμε είναι διαφορετικές. Ίσως είναι καλό ίσως και όχι, δεν μπορεί να γίνει κάτι γι'αυτό παρά μόνο αποδοχή.


Είμαι μια κατάλληλη περίοδος να αναρωτηθούμε τι είναι αυτό που θα θέλαμε να αλλάξουμε ίσως  δίνοντας προτεραιότητα στην φροντίδα του εαυτού μας , καλλιεργώντας πρώτα την στοργική καλοσύνη, συμπόνια για εμάς αλλά και για τους γύρω μας.


Οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε αποκομμένοι από το ίδιο μας το σώμα, ξεχνώντας στην πραγματικότητα το ποσό υπέροχοι και ξεχωριστοί είμαστε. Είμαστε κυριευμένοι από το στρες , δεν ακούμε αυτό που πραγματικά μας λέει και υιοθετούμε "κακές" συνήθειες οι οποίες μας απομακρύνουν όλο και πιο πολύ από την επανασύνδεση με τον ίδιο μας τον εαυτό.




Οτιδήποτε κάνεις, αυτό έχει άμεση επίπτωση στο σώμα,το μυαλό και το πνεύμα σου.  Δεν χρειάζεται να είσαι άρρωστος για να "θεραπεύσεις" τον εαυτό σου. Η έλλειψη ζωντάνιας, ενέργειας χρειάζεται εξίσου θεραπεία όπως και ένα σπασμένο χέρι. Το στρες, οι σκοτεινές σκέψεις χρίζουν άμεσης ανάγκης όπως και ο πόνος στο στομάχι.

Οτιδήποτε στρεσάρει το σώμα σου, το βγάζει εκτός ισορροπίας.

Ας θέσουμε λοιπόν προτεραιότητα την φροντίδα και την καλλιέργεια αγάπης προς τα εμάς πρώτα και έπειτα για τους άλλους, για το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε.


Μπορείτε να υιοθετήσετε κάποιες από τις παρακάτω στάσεις:



1. Ξεκουράσου, δεν είναι αδυναμία αλλά αυτοαγάπη.
Στις μέρες μας η ξεκούραση από πολλούς θεωρείται τεμπελιά , έλλειψη παραγωγικότητας. Με το που ξεστομίσεις την λέξη αυτή, σε κοιτάζουν με το στόμα ανοιχτό, σκεπτόμενοι πόσο χρόνο μπορεί να έχεις για χάσιμο, πόσο κακή νοικοκυρά η μητέρα είσαι που αφήνεις τις υποχρεώσεις σου για να διαθέσεις χρόνο για τον εαυτό σου.
Επέτρεψε στον εαυτό σου να ξεκουραστεί βαθιά ,και σήκω με περισσότερη σοφία και διαύγεια. Οι μικρές παύσεις είναι αυτές που πραγματικά χρειαζόμαστε.


2. Θρέψε το σώμα σου.
Εφοδίασε το σώμα σου με πραγματική τροφή και θα δεις αμέσως την διαφορά. Η θρέψη δεν αφορά μόνο την τροφή,  αλλά όσα λαμβάνεις μέσω των αισθήσεων σου, επηρεάζουν αμέσως το νοητικό και συναισθηματικό σου κόσμο.


3. Καλλιέργησε την στοργική καλοσύνη και χαρά πρώτα για εσένα και έπειτα για όλους τους άλλους. Μάθε να αγαπάς , ζήσε με ανοιχτή καρδιά και Νου.


4. Συνδέσου με την φύση,είναι εξαιρετικά θεραπευτική, και με τους ανθρώπους. Μάθε να ακούς, να είσαι παρών με τους άνθρωπους που έχεις κοντά σου. Σήκωσε τα μάτια ψηλά, δες, μύρισε, νιώσε.


5.Βάλε την κίνηση στην ζωή σου.
Δώσε στο σώμα σου και στις αρθρώσεις σου την ευκαιρία να κινηθούν. Χόρεψε, κάνε γιόγκα,πήγαινε γυμναστήριο, τρέξε κάνε κάτι που σε γεμίζει και όχι γιατί θα σου αποφέρει γράμμωση ,αλλά γιατί θα σε ευχαριστεί.


6. Βάλε τον διαλογισμό στην καθημερινότητά σου.
Πέντε λεπτά μόνο αρκούν. Βρες ένα σημείο στο σπίτι, τακτοποίησε το, και την ίδια ώρα κάθε μέρα ,κάθησε για λίγο μετά μάτια κλειστά και συγκέντρωσου στην αναπνοή σου. Αυτός είναι ο πιο απλός τρόπος, ένα πολύτιμο δώρο που μπορείς να κάνεις για τον εαυτό σου.


Ας είναι αυτός ο Σεπτέμβρης ο μήνας που θα αλλάξει την ζωή σου, που θα αλλάξει και η δική μου, υιοθετώντας νέες συνήθειες αυτοθεραπείας. Μην σε τρομάζει η λέξη.


Συγκέντρωσου σε πράγματα που σε ενδιαφέρουν η έχουν σημασία για εσένα. Στρέψε την προσοχή σου στην φροντίδα και στην αγάπη του εαυτού σου, ρίξε για λίγο τους ρυθμούς. Όλα ξεκινούν από εσένα , από μέσα προς τα έξω.





















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Αχίμσα: Μη - βία.

Ενσυνειδητότητα/ Mindfulness.

Ενσυναίσθηση.